top of page

Nieuws

Inschrijving

De inschrijving is gesloten per 19 maart 2024.

Loting

De loting is gepubliceerd en hier te raadplegen.

Weersverwachting

Houdt in de aanloop naar het wedstrijdweekend deze pagina in de gaten voor een eventueel vaarverbod.

Werkzaamheden

Het openbare fietspad van de Weesperzijde bevindt zich gedurende het wedstrijdweekend direct naast het verenigingsgebouw van De Hoop. Graag uw fiets bij de hoofdingang op het plein parkeren.

Het fietspad langs de wedstrijdbaan over de Amsteldijk is afgesloten tussen de Rozenoordbrug en Zorgvlied.

Fietsers worden omgeleid.

Vanaf Ouderkerk aan de Amstel richting Amsterdam is een deel van het asfalt verwijderd van de Ouderkerkerdijk.Er wordt geadviseerd om over de Amsteldijk te fietsen.

Weerstoplicht

Uitleg
Het "weerstoplicht" is een visuele indicator die wordt gebruikt om de status van een roeiwedstrijd aan te geven op basis van de heersende weersomstandigheden op een bepaald moment. Het helpt bij het snel en duidelijk communiceren van de situatie aan deelnemers, coaches en andere betrokkenen te geven.

Rood Weerstoplicht:
De wedstrijd is afgelast vanwege extreem ongunstige weersomstandigheden. De veiligheid van deelnemers kan niet worden gegarandeerd, en de wedstrijd gaat niet door.


Oranje Weerstoplicht:
Er zorgen zijn over de weersomstandigheden, maar de wedstrijd is nog niet afgelast. Roeiers moeten extra waakzaam zijn en zich voorbereiden op mogelijke vertragingen of wijzigingen in het schema. Dus volg de communicatie op de website.
De organisatoren zullen de situatie nauwlettend volgen en verdere beslissingen nemen op basis van de evoluerende weersomstandigheden.

 

1 dag voor de wedstrijd 18:00
Er bestaat een risico dat een of meerdere blokken op de wedstrijddag zelf worden afgelast.
Houd de website goed in de gaten.


Op de wedstrijddag: 07:30 ​
Per blok wordt aangegeven wat de weersverwachting wordt en of er een kans is op afgelasting.
Per startblok kan oranje worden afgegeven of voor alle blokken. Zodra een startblok is gestart en nog op oranje staat kan het zijn dat ook gedurende het blok er tot afgelasting wordt overgegaan door de driehoek.
Indien een startblok op groen is gezet gaat de wedstrijd door zoals gepland staat.


Groen Weerstoplicht:
De wedstrijd zoals gepland doorgaat. De weersomstandigheden zijn geschikt voor een veilige voortgang van de race. Roeiers en coaches moeten zich voorbereiden om de wedstrijd te starten op het geplande tijdstip zoals in de loting is aangegeven.

 

Beslissing:
De beslissing voor doorgang van de wedstrijd ligt bij de Hoofd jury, Wedstrijdleider(s) en
Algemene veiligheid, nautisch beheer & stremming.

bottom of page