top of page

Tweehead ook gecancelled

Er kan momenteel niet afgevaren worden vanaf RIC, de wind is onvoldoende afgenomen dus we kunnen de race niet door laten gaan.

 

De start van blok 3 zal in verband met de weerscode verlaat worden naar 16.00u. De baan wordt ingekort naar 4km, start bij het kalfje. Het secretariaat is geopend vanaf 12.30u voor het ophalen van de rugnummers.

🚨🚨Jeugdhead afgelast💨💨

De jeugdhead is in verband met de weersverwachting van windkracht 6bt met vlagen van 8bt afgelast. Veiligheid staat voorop, dus wij zijn genoodzaakt om de jeugdhead te cancellen. 

Weerswaarschuwing

Zaterdag wordt buiige neerslag verwacht bij relatief zachte temperaturen en een westelijke, vrij krachtige wind (5 bft) met mogelijk krachtige tot harde vlagen (6-7 bft). Zondag wordt buiige, mogelijk winterse, neerslag verwacht bij een matige wind (3-4 bft) uit noordelijke en oostelijke richtingen waarbij de gevoelstemperatuur soms laag kan zijn (2 graden).

Vrijdag wordt een update gegeven van de weersverwachting en de eventuele gevolgen voor de wedstrijd.

Gewijzigde situatie baan

Sinds 2022 is er een nieuwe situatie in de wedstrijdbaan bij de Berlagebrug. Bij het uitroeien vaar je meteen na het ronden van de keerboei in openbaar vaarwater met mogelijk kleine scheepvaart in beide richtingen. 

Bereikbaarheid De Hoop - Herinrichting Weesperzijde

Momenteel worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de Weesperzijde. De werkzaamheden hebben invloed op de bereikbaarheid en parkeermogelijkheden rondom De Hoop, waar tijdens het wedstrijdweekend ook rekening mee gehouden dient te worden.

Parkeren

Wegens de werkzaamheden zijn er beperkte parkeerplekken beschikbaar. Een goed alternatief is de parkeergarage onder The Student Hotel aan de Vrolikstraat 171 (langs de Wibautstraat). Middels de app Parkbee kan hier voor voordelige tarieven geparkeerd worden. 

Algemene informatie over de herinrichting

Volgens het definitief ontwerp voor de herinrichting van Weesperzijde Midden wordt er invulling gegeven door de Gemeente Amsterdam aan de Agenda Amsterdam Autoluw. Hierin is de lijn dat parkeerplaatsen kunnen worden opgeheven als de parkeerdruk onder de 90% is of (als deze hoger is dan 90%) als de parkeerdruk niet verder toeneemt. Door minder parkeervergunningen af te geven en garageplekken te gebruiken voor het parkeren van vergunninghouders wordt er ruimte op straat gecreëerd om parkeerplekken op te heffen zo is de lezing. Dit is nodig om meer ruimte voor voetgangers, fietsers en groen te maken. In de nieuwe situatie wordt zoveel mogelijk gestimuleerd dat ouders en kinderen van de Pinksterbloem (de basisschool tegenover De Hoop) op de fiets komen. 

Alle parkeerplaatsen voor de Hoop verdwijnen maar we krijgen hiervoor wel een mooi groen plein met bomen voor de hoofdentree van ons clubgebouw. 

Er zullen alleen nog parkeerplaatsen komen langs de ventweg naast het gebouw. De inrit naar de ventweg wordt verplaatst naar waar nu de paaltjes staan waardoor er niet 4 maar 8 parkeerplaatsen naast de ventweg gerealiseerd kunnen worden. Hiervan zijn de elektrische oplaadpunten verplaatst naar de dwarsstraat, zodat deze plekken ten alle tijden vrij gehouden kunnen worden als er wedstrijden zijn en er met boten gemanoeuvreerd moet kunnen worden. Eén van deze acht parkeerplaatsen in een invalide plek dus er blijven netto 7 parkeerplaatsen naast het gebouw over. De ventweg wordt 4.80m breed zodat er ook ruimte is voor het laden en lossen t.b.v. de Hoop. 

Nieuws

Weesperzijde
4000m.jpg

Bereikbaarheid RIC - Herinrichting Spaklerweg

Het gebruik van de Spaklerweg is de laatste jaren veranderd. Er wonen, werken en winkelen nu meer mensen in en om de Spaklerweg. De huidige inrichting voldoet niet aan het nieuwe gebruik. De weg krijgt een nieuwe indeling. Hierdoor is roeivereniging RIC niet goed bereikbaar. Raadpleeg onze website een week voorafgaand aan de wedstrijd voor de actuele informatie. 

In verband met de beperkte parkeergelegenheden bij de verenigingen, dient u zich aan te melden bij de vereniging waar u te gast bent:
voor RIC: gebouw@ricamsterdam.nl
voor Willem III: veiligheid@headoftheriver.nl
voor Skoll: gebouw@skoll.nl
voor Poseidon: b.p.de.graaff@hccnet.nl
voor De Hoop: gebouw@karzvdehoop.nl

Spakleweg
bottom of page